Translate

vineri, 20 iulie 2012

Castelul Corvinilor

Am facut o escapada de 2 zile cu sotul meu prin tara si ne-am decis sa vizitam castelul Corvinilor, pe care eu cel putin nu il mai vazusem. Orasul in sine nu m-a impresionat cu nimic, se pare ca s-a uitat sa se mai investeasca aici, dar pana la urma de ce ma mir....

Castelul a fost ridicat in secolul al XIV-lea, fiind cea mai vestita proprietate a lui Iancu de Hunedoara, probabil si cea mai cunoscuta atractie turistica din judet. M-a impresionat prin maretia sa, prin modul in care sta calma si isi asteapta turistii sa ii cunoasca istoria si trecutul. Turul castelului nu dureaza foarte mult, insa poti zabovi in incinta cat doresti, sa intri prin toate cotloanele, sa faci poze, sa te odihnesti pe bancute si sa admiri istoria chiar in prezentul pe care il traiesti.




















Si in likul alaturat https://vimeo.com/31892650, puteti admira munca prietenului meu Cosmin Giurgiu (Phantom Video Production- Cluj): ''un documentar despre Castelul Corvinilor, Iancu de Hunedoara si Matei Corvin, legendele si misterele lui."

2 comentarii: