Translate

joi, 13 august 2015

Muzeul Mercedes- Stuttgard

 copiidevis.ro - Magazin online pentru copii

11 august 2015
In aceeasi zi in care am vizitat Muzeul Porsche, ne-am incumetat, desi eram foarte obositi, sa trecem si pe la Muzeul Mercedes. Il recomand cu caldura tuturor pasionatilor de automobile. "Microbul" te prinde intr-o clipa.
Aici sunt expuse aproape toate automobilele reprezentative ale acestei marci, de la “caruta motorizata” din 1886 si pana la hibridele actuale, afli informatii despre tehnologiile dezvoltate de-alungul timpului dar si alte detalii inedite, este o experienta unica, pe care nu o voi uita atat de usor. 

Este singurul muzeu din lume care documenteaza 125 de ani de istorie auto, de la inceputuri pana in prezent. Se desfasoare pe 9 etaje, 16.500 metrii patrati, prezinta 160 de vehicule si peste 1500 exponate. Turul dureaza minim doua ore


Inca de cum am ajuns am ramas impresionata de exteriorul cladirii imense, iar interiorul face parca parte dintr-un film SF. A castigat numeroase premii pentru arhitectura sa unica.  
   *lifturile metalice care te urca la etajul superior, de unde incepe calatoria

                         

Muzeul se parcurge in spirala incepand de sus pana la subsol, unde se ajunge cu niste lifturi metalice aflate in interiorul cladirii. 
Am experimentat o adevarata lectie de istorie a automobilismului mondial. 
Iti sunt necesare ore bune pentru a parcurge asa cum trebuie toate exponatele si a asculta toate informatiile puse la dispozitia vizitatorilor. Poti vedea de la masini retro, autoturisme, autobuze, microbuze, vehicule utilitare, motoare de avion, pana la masini de formula 1 si masini de raliu.
Asa ca, daca aveti drum prin Stuttgart, treceti si prin Muzeul Mercedes, nu o sa va para deloc rau. 


Pentru detalii accesati site-ul muzeului.

Un comentariu:

  1. Liana, ai niste poze foarte frumoase!
    Voi reveni pe blogul tau pentru ca imi dai idei noi in domeniul travel.
    Mult succes in activitatea de pe blog!

    https://travelchicandeasy.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere