Translate

luni, 19 august 2013

Spaghetti alla carbonara


Paste, paste si paste din nou....si de fiecare data cand nu am inspiratie sau foarte multe ingrediente in bucatarie.

Carbonara se face fara strop de smantana dulce, sosul cremos este doar pe baza de oua, pecorino sau parmesan dat pe razatoare si un strop din apa in care au fiert pastele.

Ingrediente (pentru 2 persoane):
- 180g spaghetti
- 150g pancetta afumata sau proaspata (bacon mai carnos sau sunculita taraneasca, kaizer)
- 100g pecorino sau parmesan proaspat razuit
- un ou intreg + doua galbenusuri
- sare si piper dupa gust

1. Intr-o oala mare se pune la fiert cel putin 2 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se adauga sare (foarte putina insa, pentru ca pancetta si parmesanul vor oferi aroma pastelor) si se fierbe al dente, urmarind instructiunile de pe ambalaj. 

...cat timp fierb pastele, ne ocupam de sos:

2. Taiem baconul in cubulete pe care le prajim intr-o tigaie incapatoare. Baconul trebuie prajit pana grasimea devine transparenta si cubuletele sunt crocante. Tragem de pe foc si lasam sa se racoreasca putin. 

3. Intr-un bol amestecam oul, cele 2 galbenusuri, parmesanul dat pe razatoare si piper dupa gust. Daca sosul este prea gros, puneti 2-3 linguri din apa in care fierb pastele. 


4. In tigaia in care am lasat la racorit baconul, punem pastele scurse (fara a fi trecute prin jet de apa) si peste ele sosul carbonara si amestecam repede. Tigaia nu trebuie sa fie pe foc deoarece riscam ca oul sa se transforme in omleta.....si gata masa!!! Pofta buna :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu