Translate

luni, 22 iulie 2013

Salina Turda

3 Suisses - VIP
 
Este a doua oara in care mi-am planificat sa ajung la salina, prima data fiind acum multi ani cand eram inca studenta, cand inca nu se apelase la fondurile europene de modernizare a acesteia. A doua prima impresie a fost de uimire in sensul bun. Se vedea cu ochii liberi investitia si la fel se vedea pe chipurile oamenilor placerea de a fi acolo jos in adancul pamantului.

Salina Turda constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie a mineritului în sare, unde lucrarile miniere si utilajele folosite la transportul sarii se afla intr-o stare de conservare excelenta.  

In urma proiectului PHARE 2005 in valoare de 5,8 milioane de euro (din care 63% au fost fonduri europene iar diferenţa fiind asigurată de Consilul local Turda şi Consiliul Judeţean Cluj) a fost modernizata salina pentru creşterea atractivităţii turistice, devenind unul dintre cele mai impotante obiective turistice ale Transilvaniei.  

-In Mina Terezia accesul pe vatra minei se face pe scări sau cu un ascensor acre poate fi luat de la Mina Rudolf. Lacul subteran ofera turiştilor o plimbare romantică cu barca la 112 m în adâncul muntelui de sare.

In Mina Rudolf : s-au construit un lift panoramic, o  pista de minigolf, două piste de minibowling, un teren de sport, un amfiteatru cu 180 de locuri, un carusel şi un loc de joacă pentru copii





Recomand tuturor acest obiectiv turistic pe care il avem in Trasilvania si mai multe informatii despre istoria locului, programul de vizitare, si chiar sejururi le gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu