Translate

joi, 13 iunie 2013

Cheescake cu ciocolata

3 Suisses - VIPEcco-Shoes.ro


O prajitura draga mie prin simplul fapt ca e delicioasa si aspectoasa si usor de facut. Arata bine atat in frigider cat si pe farfurioare. Se preteaza oricarui eveniment pentru ca  e simplu de realizat si este destul de sofisticata ca si prezenta

Umplutura
- 900 gr crema de branza (tip philadelphia)
- 200 gr zahar
- 1/2 baton vanilie
- 100 gr smantana acra
- 4 oua
- 80 gr ciocolata neagra (75 %)
- 1 priza scortisoara

Crusta
- 200 gr biscuiti cu cacao (am folosit Belvita Start cu ciocolata)
- 90 gr unt
- 1 priza scortisoara

Preparare:
  1. Se maruntesc biscuitii in robot, se adauga untul topit si scortisoara si se amesteca bine pana biscuitii sunt umezi.
  2. Se tapeteaza fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 26 cm; cu hartie de copt pe fund) cu biscuiti (apasati usor pe margini sa se formeze o mica bordura). Se da tava la rece pana pregatim umplutura.
  3. Se freaca branza un pic pana se inmoaie. Se adauga zaharul si miezul de la batonul de vanilie (sau zahar vanilat; sau esenta de vanilie) si se mai amesteca inca 2-3 minute. Se adauga smantana.
  4. Se adauga apoi cate un ou pe rand pana sunt complet incorporate.
  5. Se toarna 2/3 din amestec in tava, peste crusta de biscuiti. Se loveste usor tava de masa ca sa se aseze uniform umplutura.
  6. Se topeste pe abur ciocolata. Se adauga restul de umplutura in ciocolata (la inceput puneti putina umplutura si amestecati bine, apoi dupa ce ati adaugat 2-3 linguri puteti sa o adaugati pe toata o data). Omogenizati, adaugand si scortisoara.
    * atentie! umplutura se adauga in ciocolata topita si nu invers!
  7. Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie la care montati un varf rotund si destul de subtire.
  8. Introduceti usor varful in umplutura (cativa mm) si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda de 10 bani. Continuati sa formati buline pe toata suprafata cheesecake-ului.
  9. Dati tava la cuptor, la 150C. In cuptor, cand il incalziti, chiar jos asezati o tava cu apa (ca sa se faca aburi). Coaceti cheesecakeul timp de 1 ora.
  10. Stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor.
  11. Introduceti-l la frigider si lasati-l peste noapte.
    * noi l-am gustat de indata ce s-a racit putin :)
  12. Se feliaza usor cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu