Translate

joi, 21 iunie 2012

Rapa Rosie- Sebes

Am vizitat si eu in cele din urma Rapa Rosie, de care nu stiam pana acum un an nimic. Este o minunatie de peisaj, unic, acest loc fiind considerat si rezervatie naturala. Situată la doar 3 km de oraşul Sebeş, pe drumul ce leagă această localitatea de satul Daia Romana, în partea de nord.
Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 ha. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 si 100 m. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide - toate de culoare roşiatică.

Din pacate drumul este cam anevoios pana acolo, de preferat a se merge cu o masina de teren. Nu am intalnit nici un indicator care sa ne indrume catre Rapa, lucru destul de normal pentru tara noastra. Ce a fost interesant este ca am traversat perpendicular pe autostrada care este in lucru si sunt foarte curioasa care va fi accesul spre rezervatie in momentul in care autostrada se va da in folosinta.

Mai multe informatii nu am despre Rapa Rosie, nici site-ul lor nefiind actualizat...

                         

2 comentarii:

  1. superb! trebuie sa ajung si eu acolo:) sau poate o donatie de fotografii?:p

    RăspundețiȘtergere
  2. pana ajungi iti pot da eu unele, daca vorbesti serios...doar ca nu sunt editate (nu ma pricep)si sunt fotografii de amator fara scoala :)). Ai face bine sa faci un drum pana acolo, si daca mergi cheama-ma si pe mine, as mai poposi inca o data pe acolo...

    RăspundețiȘtergere