Translate

luni, 20 august 2012

Sanatate din seminte

Fructele Goji au fost descoperite și folosite pentru menținerea sănății și încetinirea procesului de îmbătrânire în China, Tibet și India.

Printre beneficiile fructelor Goji asupra organismului uman:
- antioxidant;
- au un efect energizant, ușor constatabil.
- îmbunătățesc acuitatea vizuală prin componentele beta-caroten și zeaxantină (Zeaxantina joacă un rol cheie în protejarea retinei. Aceasta reduce riscul pierderii vederii și degradării țesutului, apărute persoanelor cu vârsta peste 65 de ani)
- au un puternic efect antiinflamator (recomandate în artrită, psoriazis).
- au efect anticonstipant.
- întăresc sistemul imunitar datorită polizaharidelor conținute. Polizaharidele normalizează presiunea sangvină, reduc nivelul de colesterol, acționând ca și antiinflamator. Aceste zaharuri pot inhiba creșterea tumorilor.
- îmbunătățesc circulația sangvină.
- încetinesc procesul de îmbătrânire prin cantitățile mari de antioxidanți conținute (Se spune că fructele Goji ocupă primul loc în ierarhia alimentelor ca și concentrație de antioxidanți).
- antocianozidele sunt antioxidanţi puternici care contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor, conferă imunitate bacteriană şi virală şi adaptarea sistemului imunitar şi reglarea regimului cardiovascular.
- conţin fitonutrienţi (numite polizaharide şi gliconutrienţi) care inhibă peroxidarea lipidelor.
- cresc nivelul de SOD (superoxid dismutaza), care este un antioxidant care distruge radicalii liberi.
- conţin componente bogate în glutation, printre cei mai eficace antioxidanţi, care ajută celulele corpului uman să funcţioneze optim. Glutationul este peptida care conţine aminoacizii glicina, acid glutamic şi cisteina. Glutationul previne îmbătrânirea precoce, prin efectul său de atenuare a toxinelor care invadează corpul. Nivelul de glutation scade odată cu înaintarea în vârstă, ducând la apariţia bolilor. Aceşti nutrienţi ajută la formarea ţesutului muscular, regenerarea ADN-ului şi contribuie semnificativ la starea noastră generală de bine.
Potrivit celor mai recente studii, Goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente in lume.
- este o sursa puternica de vitamina C continand, per unitate, o cantitate de vitamina C de 500 de ori mai mare decat cea continuta de portocale.
- este si o sursa excelenta de vitamina A, continand mai mult caroten decat orice alt produs alimentar cunoscut pana acum.
- goji contine 18 aminoacizi (mai mult decat in polen), 21 minerale si 29 de acizi grasi diferiti fiind si o sursa ideala de proteina.
- goji este un puternic antioxidant, recomandat in insomnii, in reglarea continutului de zahar din sange si in hipertensiune.
- intareste sistemul imunitar, este hepato-protector si are proprietati anti-imbatranire.
  • O ceasca de ceai care contine acest fruct va confera energie si vitalitate, stare de buna dispozitie, crestere libidoul si se imbunatateste functia sexuala si va ajuta la echilibrarea balantei hormonale.
    - este recomandat in stari de anxietate si stres si pentru imbunatatirea memoriei.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu