Translate

miercuri, 17 aprilie 2013

Supa crema de morcovi

In ultima vreme am facut o pasiune pentru supele crema si am pregatit varianta cu morcovi, de post, foarte aromata, sanatoasa, usor de realizat si plina de vitamine, avand in vedere faptul ca morcovii aduc un aport de vitamina A, vitamina K, vitamina C, vitamina B6, fibre, potasiu, mangan.
 
Ingrediente:
- 4 morcovi mari
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei masline
- 3 catei de usturoi
- supa de pui (sau 2 cuburi cu aroma de pui)
- sare
- piper
- amestec de morcov, patrunjel, pastarnac ras si uscat (pt. decor)
 
Cum se prepara:
1. Se incinge uleiul intr-o oala pe foc mediu, se adauga ceapa si sa caleste putin pana se inmoaie. Se   adauga usturoiul si se amesteca.
2. Se adauga, apa, supa si morocvii. Lasa toata ingredientele sa fiarba cam 15 de minute dupa care se adauga cartoful taiat cubulete si se mai lasa la fiertpana cartoful si morcovii sunt facuti.
3.  Se scurge apa ramasa. Compozitia se amesteca cu un blender, adaugand apa in care au fiert legumele pana cand se omogenizeaza bine si se obtine compozitia dorita.
4. Se adauga sare si piper dupa gust. Poti decora farfuria cu putina smantana vegetala si patrunjel , sau amestec de morocov, patrunjel si pastarnac ras si uscat. Se poate servi cu paine prajita :)

Portii: 4-5

Pofta buna :)!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu