Ingrediente pentru somon:
- 2 bucati de somon (aprox.400-450 gr)
- sare, piper, salvie
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- 1 catel usturoi
- vin alb
2. Se da la cuptor la 240 grade aprox. 20-25 min.
Cat timp sta somonul la cuptor pregatim sosul de sampanie.
Ingrediente sos sampanie:
- o ceapa alba mica
- ulei de masline
- 100 ml sampanie
- 100 ml smantana
- putina faina
- lamaie stoarsa
- un cubulet de unt
- sare si piper
1. Se caleste ceapa in ulei de masline foarte putin pana se inmoaie.
2. Se adauga sampania si se lasa sa fiarba.
3. Separat amestecam faina cu smantana si o turnam peste ceapa.
4. Adaugam putina lamaie stoarsa, cubuletul de unt si lasam sa fiarba pana se ingroasa.
5. Condimentam la sfarsit cu sare si piper.
Noi am servit cu garnitura de morcovi, fasiole verde si cartofi.
Pofta nebuna ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu