Umplutura
- 900 gr crema de branza (tip philadelphia)
- 200 gr zahar
- 1/2 baton vanilie
- 100 gr smantana acra
- 4 oua
- 80 gr ciocolata neagra (75 %)
- 1 priza scortisoara
Crusta
- 200 gr biscuiti cu cacao (am folosit Belvita Start cu ciocolata)
- 90 gr unt
- 1 priza scortisoara
Preparare:
- Se maruntesc biscuitii in robot, se adauga untul topit si scortisoara si se amesteca bine pana biscuitii sunt umezi.
- Se tapeteaza fundul unei tavi cu pereti detasabili (diametru 26 cm; cu hartie de copt pe fund) cu biscuiti (apasati usor pe margini sa se formeze o mica bordura). Se da tava la rece pana pregatim umplutura.
- Se freaca branza un pic pana se inmoaie. Se adauga zaharul si miezul de la batonul de vanilie (sau zahar vanilat; sau esenta de vanilie) si se mai amesteca inca 2-3 minute. Se adauga smantana.
- Se adauga apoi cate un ou pe rand pana sunt complet incorporate.
- Se toarna 2/3 din amestec in tava, peste crusta de biscuiti. Se loveste usor tava de masa ca sa se aseze uniform umplutura.
- Se topeste pe abur ciocolata. Se adauga restul de umplutura in ciocolata (la inceput puneti putina umplutura si amestecati bine, apoi dupa ce ati adaugat 2-3 linguri puteti sa o adaugati pe toata o data). Omogenizati, adaugand si scortisoara.
* atentie! umplutura se adauga in ciocolata topita si nu invers! - Puneti umplutura cu ciocolata intr-un spritz de patiserie la care montati un varf rotund si destul de subtire.
- Introduceti usor varful in umplutura (cativa mm) si strangeti pana vedeti ca la suprafata s-a format un cerc cam cat o moneda de 10 bani. Continuati sa formati buline pe toata suprafata cheesecake-ului.
- Dati tava la cuptor, la 150C. In cuptor, cand il incalziti, chiar jos asezati o tava cu apa (ca sa se faca aburi). Coaceti cheesecakeul timp de 1 ora.
- Stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor.
- Introduceti-l la frigider si lasati-l peste noapte.
* noi l-am gustat de indata ce s-a racit putin :) - Se feliaza usor cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu