Translate

luni, 13 mai 2013

Oua Benedict cu sos olandez- Mic dejun


O reteta nu foarte complicata dar necesita 4 maini:
Oua romanesti cu sos olandez....yummy. Foarte satioase!!!
Ingrediente pentru 2 portii:
- 4 oua
- sare
- 1 lingura otet

Preparare oua:
1. Se pune la fiert intr-o oala apa cu otet si sare.
2. Cand incepe sa iasa bule, se sparg oale si se pun in oala si se fierb in functie de dorinte: cu galbenusul tare sau mai moale.
3. Cand sunt gata se scot cu o paleta.


...intre timp se prepara sosul olandez:

Ingrediente:
- 3 galbenusuri
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare
- 170 grame unt

1. Se pune la firt apa intr-o oala.
2. Se topeste untul.
3. Intr-un vas termorezistent se pun 3 galbenusuri si cate o lingura de apa pentru fiecare galbenus, dupa care se amesteca pana se omogenizeaza.
4. Deasupra oalei se aseaza vasul termorezistent si se amesteca compozitia de oua si apa pana devine mai densa, ca si o crema.
5. Cand compozitia a capatat densitatea dorita se ia de pe foc vasul si se toarna untul topit putin cate putin, amestecand intr-una. Daca untul este topit bine sosul va deveni mai moale, altfel va fi mai tare (precum mi-a iesit mie....data viitoare am sa il fac mai lichid :)
6. Se adauga lamaie pentru a fi putin acrisor si putina sare.
 

....si tot intre timp:
1. Prajim paine/chifle, bacon/prosciuto


2. Cand sunt gata, se aseaza prosiuto pe paine, peste el ouale si peste oua sosul.....si gata!!!

Pofta nebuna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu